Byggservice i Lund

Hej på er!

Här i Lund skiner solen och man kan faktiskt få en känsla av att våren äntligen är på väg. Jag jobbar på kontoret på en firma som erbjuder byggservice och det märks på alla våra förfrågningar som börjar komma in att folk börjar få vårkänslor. Det är mycket offertförfrågningar kring att bygga altan, byta tak och fasad. Våran byggservice gör ju allt det och mycket mer. Men just att kunder nu ser och engagerar sig i utsidan av sina hem. Det mysigaste uppdraget vi fick förfrågan om var att bygga en lekstuga, sådana projekt emellanåt vet jag att våra hantverkare älskar att få för det bryter av lite mot det vanliga.

Jag sitter ju i receptionen och är lite allt i allo, svarar i telefon och besvarar mail samt tar emot och skickar post. Det är ett gott gäng som arbetar här och även om det är en bransch med en majoritet av män så är alla väldigt snälla och trevliga. Ibland kan man märka av en viss jargong men jag har så pass mycket skinn på näsan att jag tidigt sa ifrån när jag precis började, och efter det så tänker på sig för. På något sätt tror jag de tyckte det var skönt för det har gjort att de pratar till varandra på ett annat sätt med.

Jag tror den där machokulturen inte alltid är så uppskattad bland män heller, men det kan vara svårare för en man att bryta mönster och säga ifrån än om en kvinna kommer in i gänget och gör det. Man behöver liksom hjälpas åt för att förändra klimatet. Vi har även fått en kvinnlig hantverkare som nu ingår i vårt team för byggservice och det är jätteroligt. Hon är verkligen jätteduktig och så himla kreativ. Nu ska jag ta och besvara lite fler uppdragsförfrågningar så jag önskar er en fortsatt fin dag!