En rolig trädfällning

Hallå hallå bloggen!

Nu kommer det här en liten rolig historia om hur jag och min granne skulle genomföra en trädfällning. I torsdags plingade min granne på hemma hos mig i Lilla Edet och frågade om jag kunde hjälpa honom att fälla några träd. Inga problem tänkte jag och frågade om vi kunde passa på att ta mina träd också när vi ändå var i farten. Två medelålders män måste ju kunna fixa att fälla några träd med hjälp av en motorsåg utan att något ska gå fel tänkte vi. Jag sa till frugan att det hade blivit dags och få ner träden varpå hon frågade vilken firma jag hade anställt. Med en stor portion självsäkerhet så förklarade jag att detta var något som jag o granne skulle lösa, men hon tvivlade starkt på om vi var rätt personer för trädfällning. Det visade sig att hon hade helt rätt.

Första trädet på grannens tomt gick perfekt, lugnt och kontrollerat föll trädet ner på gräsmattan. Nästa träd gick det inte lika bra med. Det föll visserligen men rakt över grannes friggebod och genom taket. I fönsterna står två fruar och ser helt förtvivlade ut, men på tomten står två stycken män och kan inte hålla sig från att bryta ut i skratt och inse att våra fruar hade rätt i att vi kanske inte skulle ta oss an det trädfällning själva. Vi ringde en hantverkare som tog hand om trädfällning som kom efter bara några timmar. Sedan satt satt vi där inne i köket och drack kaffe medan vi såg våra träd falla ett efter ett. Så om det är någon där ute som funderar på att fälla sina träd själv, ta en extra funderare om du verkligen klarar av det. Annars finns risken att du får ringa en snickare som kan laga taket efteråt.