Olika typer av trädfällning

Goddagens och välkomna till ett nytt blogginlägg! Jag sitter hemma i min lägenhet och blickar ut genom fönstret samtidigt som jag dricker min eftermiddags kopp med kaffe och lyssnar lite på musik. Det är någorlunda grå dag här i Huddinge och man märker ganska tydligt att vintern inte är särskilt långt borta. Idag vill jag prata om trädfällning, ett lite udda ämne kan tyckas och det jag fick det faktiskt på huvudet samtidigt precis nyss. Utanför mitt fönster är det nämligen ett antal träd som begränsar en annars fantastisk utsikt och jag har länge tänkt att det vore bättre om man tog ner de här träden så att vi som bor här kan få en härlig utsikt. Det finns några olika typer av trädfällning och jag har faktiskt ganska bra koll på åtminstone två av dem, nämligen sektionsfällning samt markfällning. Idag vill jag dela med mig lite om det jag kan angående trädfällning. Ska ni fälla träd själva någon gång kan det vara användbart och om ni ska anställa någon så är det alltid bra att kolla så att de utför arbetet korrekt. Markfällning är väl den mest klassiska typen av trädfällning som jag tror de flesta är bekanta med. Ni vet när man fäller trädet längst ner och sen välter trädet ner på marken, det är vad man kallar för trädfällning. En markfällning innebär dock inte bara att ta fram motorsågen och köra på, utan man måste göra noggranna kalkyleringar av både trädet, marken, vinden och omgivningen. Om inte detta görs så kan det orsaka att trädet faller åt fel håll. Sektionsfällning är någonting som man sällan gör själv, utan där är det oftast en trädfällare som utför arbetet. Vid en sektionsfällning börjar man uppe i trädets krona och fäller sedan träd bit efter bit. Det är ett bra alternativ om man behöver fälla ett träd som finns nära ett hus och inte garantera en säker markfällning. Så mycket mer än det här hade jag egentligen inte att säga, nu får ni ha en trevlig dag.