Trädfällning i Uppsala

Hej alla fina läsare

Som ni vet så har jag och min sambo nyligen flyttat in i ett hus på landet. På vägen upp till huset så ä det en allé av gamla träd, jag tror det är bok. Egentligen är det väldigt fint och vi vill ha den kvar, men träden är väldigt gamla och har inte tagits om hand ordentligt så risken är att om det kommer en ordentlig storm så kan det falla både stora grenar eller hela träd. Så vi ringde en firma i Uppsala som håller på med trädfällning för att be dem om hjälp.

Vi rådfrågade dem om vad de tyckte var bäst att göra och ville gärna komma och kolla för att kunna göra en bra bedömning. Till vår glädje så sa dem att vi inte behöver fälla träden, men däremot så behövs det fällas några av de största och mest ruttna grenarna. Om vi börjar med det, så kan man oftast rädda träden så det vill vi börja med att göra. Sedan tar det något år innan man ser om träden återhämtar sig eller om man behöver ta ner dem.

Så den här firman ska nu hjälpa oss att röja och fälla de grenarna som behövs och det var visst ett eller två av träden som de rådde oss att fälla. Man ska ha respekt för de där stora träden, det är många tunga kilo bara i en enda gren, så det vill vi inte ens försöka göra själva. Nej ska du göra något sådant så anlita ett företag som har både kunskap och resurser för trädfällning. Sedan hoppas vi att det blir en grönskande allé istället för en vissen och tråkig.

När vi först köpt huset så insåg vi nog inte vilket stort arbete det är bara att sköta dem där träden, men samtidigt är det ju en del av charmen och helheten som gjorde att vi föll för det här stället.

Ha nu en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!