Trädgårdsarbeten och påsklov i Ängelholm

Hej på er alla fina följare

Den här veckan är det påsklov för barnen och jag som är lärare har ju också lite lov och det är väldigt skönt. Så nu när våren är här blir det en hel del trädgårdsarbeten här hemma. Vi bor i Ängelholm och det gör ju att våren härligt nog kommer ganska tidigt här, jag tror inte jag hade klarat att bo uppe i Norrland där snön ligger kvar nästan så mycket längre än här nere.

Det som är roligt är att även barnen kan tycka att det är ganska mysigt och roligt med trädgårdsarbeten, i alla fall en stund. De kanske inte har lika mycket tålamod och vill pyssla med det lika länge åt gången som jag, men de vill gärna vara med en stund och det uppskattar jag väldigt mycket. Vi brukar plantera tillsammans och det tycker de är roligt att se sen när det växer upp och när vi kan skörda till exempel egna morötter, tomater och jordgubbar längre fram i sommar. Dessutom brukar de få vara med och välja blomfröer och ha en egen del av rabatten där de får sätta sina blomfröer, det brukar bli en härlig mix av blommor. Men det känns viktigt att de får göra lite på sitt sätt och utforska hur det fungerar.

?Vi brukar hjälpas åt både med att rensa ogräs och vattna även om jag gör mycket av det fortfarande så märks det att de uppskattar det mer och mer i och med att de ser vad som händer när man tar hand om det man planterat. Det handlar liksom om att lära sig mer än om bara blommor, utan även hur det fungerar i livet med andra saker. Tycker ni också om trädgårdsarbeten eller lämnar ni hellre över det till någon annan? Hoppas i alla fall ni har en härlig påsklovsvecka. Kram på er!