Alternativ för att få bort en stubbe

Det finns tillfällen då stubbfräsning måste göras. Det kan vara ett katastrofområde eller en stubbe som är för svår för din utrustning att hantera på egen hand. I vissa fall behöver du hjälp av experter på stubbrytning.

Vad har experter på stubbrytning som du inte har? Förmågan att kunna köra sin stubbrytare nära och säkert för att inte skada landskapsarkitekturen mer än vad den redan har gjort.

Låt oss först tänka på scenarier där stubbrytning varken behövs eller önskas:

– Om du har små stubbar är det att föredra att använda metod som kallas cut and drop. Stubben kapas ner med en ekipage (förhindrar att den slits sönder), sedanstubben faller ner. Detta beror på att man vid stubbrytning använder utrustning som kan orsaka skador på gräsmattan eller landskapet. Du vill inte slipa stubbar i närheten av landskapsarkitektur som kan skadas under stubbrytningen, och du vill inte heller förstöra ditt nysådda gräs, dina nyplanterade rabatter osv.

– Om du redan har skurit ner stubben innan du bestämt dig för att den behöver stubbfräsning, ska du inte använda stubbfräsning som ett sätt att ta bort den från din egendom. Stubbfräsning tar endast bort den övre halvan av stubben och rör inte något under det som kallas avskärningslinjen. Det finns med andra ord ingen anledning att betala extra pengar för något som ändå inte kommer att ske.

Oavsett om du behöver hjälp med stubbrytning eller inte, måste stubben troligen tas bort. Det är därför du är här, så jag föreslår att du ringer en arborist som finns i närheten så att du kan få den hjälp du behöver. Nu får ni alla ha en fantastiskt fin dag, så hörs vi snart igen. Ha det gott.