Vi anlitar hjälp för trädgårdsanläggning

Hejsan på er alla goa och glada

Nästa vecka ska vi få hjälp med trädgårdsanläggning av ett företag i Gränna. Vi flyttade ju in i vårt nybyggda hus tidigare i våras men även om huset är klart så är det mycket att fixa på utsidan för att få det fint. Så nu anlitar vi en firma som är specialiserade på trädgårdsanläggning så att vi får ordning. De kommer först på måndagen och ska titta hur det ser ut här och så ska vi ta fram en plan tillsammans med vad vi vill ha för växter och sånt.

Just nu ser det mest ut som en jordig arbetsplats men det ska på med gräs, vi ska plantera växter och buskar och även anlägga en stengång. Sen tänkte vi faktiskt plantera en häck kring huset så att det blir lite insynsskyddat. På baksidan av huset är det en bergskulle så där ska vi inte sätta någon. På framsidan tror jag vi ska ha ett staket och blommor och sen häck på sidorna. Jag har mina idéer men ska konsultera med firman för de är ju proffs på detta och kommer säkert direkt ha förslag på vad de tror kommer bli snyggast och bäst.

Jag tittar en del på inredningsprogram och även program där de jobbar med trädgårdsdesign och då brukar de ha så smarta program där de på datorn snabbt kan ta fram olika designförslag, undrar om detta företaget också använder en sån. Oavsett så ska det bli så skönt att få en fin och hemtrevlig trädgård som man vill spendera tid i. Nu är man antingen inomhus eller så åker man iväg någonstans för hemma på tomten går inte att vara. Tur vi har en stor altan som vi kan använda i alla fall. Nu önskar jag er en fortsatt fin dag!